Home

Achtergrond

LNV past criteria aanvraag bedrijfstoeslagen niet aan

Landbouwminister Gerda Verburg is niet van plan foutief ingevulde aanvragen voor bedrijfstoeslagen anders te gaan beoordelen.

Volgens een woordvoerder hanteert het departement de juiste criteria. Recent gaf het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBB) LNV ongelijk in een door een melkveehouder aangespannen zaak. De ondernemer was vergeten 31 procent van zijn bedrijfstoeslagen aan te vragen en mocht dit later niet corrigeren. Volgens LNV staat Brussel alleen correctie van duidelijke tegenstrijdigheden – kennelijke fouten – in het aanvraagformulier toe.

Het CBB vindt dat het ministerie in dit specifieke geval had moeten zien dat de aanvraag niet conform de bedoeling van de ondernemer was. Ook zonder tegenstrijdigheden moest hij deze daarom kunnen aanpassen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.