Home

Achtergrond 177 x bekeken

Kwartaalwinst en omzet Apple fors omhoog

De iPhone en de iPad hebben de omzet en de winst van computerconcern Apple een flinke zet in de rug gegeven.

In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar steeg de winst tot 3,25 miljard dollar (2,52 miljard euro) , tegen 1,83 miljard dollar een jaar eerder.

De omzet in het derde kwartaal, dat eindigde op 26 juni, kwam uit op 15,7 miljard dollar. Dat is 61 procent meer dan in dezelfde periode in 2009 toen de omzet 9,73 miljard dollar bedroeg. De cijfers waren een stuk beter dan analisten hadden verwacht. Zij hadden gerekend op een omzet van 14,75 miljard dollar.

Apple-topman Steve Jobs sprak bij de presentatie van de cijfers van een ,,fenomenaal kwartaal dat onze verwachtingen op elk terrein overtrof.'' In het derde kwartaal verkocht Apple 8,4 miljoen iPhones en 3,27 miljoen iPads.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.