Home

Achtergrond

Kritiek Leterme op feestvertoon Congo

De demissionair minister-president van België, Yves Leterme, heeft vandaag kritiek geuit op de viering van vijftig jaar onafhankelijkheid van de Democratische Republiek Congo.

Hij zei dat de kosten van het spektakel beter besteed hadden kunnen worden aan de behoeftige inwoners van dat land.

De Congolese regering organiseerde woensdag een grootse militaire parade die onder meer werd bijgewoond door de Belgische koning Albert II en zijn vrouw Paola. Ook het hoofd van de Verenigde Naties Ban Ki-moon woonde de feestelijkheden in Kinshasa bij. Congo was vroeger een Belgische kolonie.

Amnesty International bekritiseerde de festiviteiten ook. De organisatie zei dat het hypocriet was van Congo om in het land festiviteiten te organiseren zonder de erbarmelijke toestand van de mensenrechten in het land te erkennen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.