Home

Achtergrond

Kou eist 175 levens in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika heeft te maken met een van de strengste winters sinds lange tijd.

De kou heeft al aan zeker 175 mensen het leven gekost. Het zwaarst getroffen is de Andes in Zuid-Peru, waar de temperaturen tot min 23 graden Celsius zakten en in enkele weken tijd 121 mensen omkwamen door onderkoeling en griep. Ook in de jungle, waar het normaal gesproken warm en vochtig is, zakten de temperaturen tot 10 graden boven nul. Dat meldden lokale autoriteiten maandag (plaatselijke tijd).

In Argentinië overleden zestien personen door bevriezing en nog eens elf door koolmonoxidevergiftiging. Ook in Bolivia, Paraguay, Chili, Uruguay en het zuiden van Brazilië kwamen mensen om door de kou. Vooral de armen, die veelal in krotten leven, zijn slachtoffer van de kou.

Ook zijn duizenden koeien overleden door bevriezing in Paraguay en Brazilië, waar vrijwel geen stallen zijn omdat het er eigenlijk nooit echt koud is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.