Home

Achtergrond 199 x bekeken

'Koop geen Israëlische dadels voor ramadan'

Een groot aantal moslimorganisaties, waaronder de Raad Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN), de Islamitische Stichting Nederland (ISN) en Milli Görüs, roept Nederlandse moslims op tijdens de ramadan geen Israëlische dadels te kopen.

Zij geven vrijdag het startsein voor deze protestcampagne na het vrijdaggebed bij de Ulu Moskee in de Utrechtse wijk Lombok, zo maakten zij gisteren bekend. De boycot is een reactie op de Israëlische aanval op een hulpkonvooi voor de Palestijnen eind mei. Hierbij werden negen activisten gedood en raakten er enkele tientallen gewond, onder wie twee Nederlanders.

De lancering is een maand voor het begin van de ramadan. Tijdens de vastenmaand eten moslims na het dagelijkse vasten in de traditie van de profeet Mohammed een dadel met melk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.