Home

Achtergrond 185 x bekeken

Kleur nummerplaat blijft België verdelen

De Belgische regering is nog steeds sterk verdeeld over de kleur van het nieuwe nummerbord voor auto's en motoren.

Franstalige politici zijn tegen een plan voor zwarte letters op een gele achtergrond met een rood randje om het bord. et plan om de Belgische driekleur (zwart, geel, rood) te gebruiken voor de nummerplaten was afkomstig van demissionair staatssecretaris Etienne Schouppe (Mobiliteit). Hij wil de Belgische kentekenplaten meer in overeenstemming brengen met die van andere EU-landen.

De Franstalige vicepremiers Laurette Onkelinx (PS) en Joëlle Milquet (cdH) pleitten echter voor behoud van de bestaande kleuren in België. Dat zijn rode letters op een witte achtergrond. België is het enige land in de EU dat deze combinatie heeft. De vicepremiers wijzen erop dat EU-wetten geen kleuren voorschrijven.

De ministers werden het vrijdag wel eens over het nieuwe formaat voor Belgische nummerplaten: een beetje groter dan de bestaande. Ook vermelding van het EU-symbool zorgt niet voor problemen. De ministers gaan 20 juli opnieuw in de slag over de kleur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.