Home

Achtergrond 233 x bekeken

Kleine duinbrand in Schoorl

In Schoorl heeft dinsdagmiddag korte tijd een kleine duinbrand gewoed.

Het vuur in het gebied langs de Duinweg tussen Bergen en Schoorl was snel geblust. Dit meldde de politie. Het was de tweede achtereenvolgende dag dat Schoorl kampte met een kleine duinbrand. Maandagavond ging een stukje natuurgebied van 20 bij 20 meter in vlammen op. De politie controleerde meerdere mensen in het gebied. Van beide branden is niet duidelijk wat de oorzaak is.

Het Schoorlse duingebied wordt sinds augustus 2009 geteisterd door branden. Honderden hectares natuurgebied gingen al in vlammen op. In april dit jaar werd Bergen aan Zee nog meerdere uren ontruimd wegens een grote duinbrand. De autoriteiten gaan uit van brandstichting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.