Home

Achtergrond 475 x bekeken 5 reacties

Kippers morsen veel graan op wegen

Het graandicht maken van kippers blijkt nog steeds een moeilijke opgave, blijkt uit een rondrit door Flevoland.

Boerderij-redacteur Martin Smits zag diverse morsende kippers rondrijden, als gevolg van kierende achterkleppen. Graanverlies bij transport is natuurlijk pure verspilling en onnodig, maar bovendien vormen de korrels een gevaar voor de verkeersveiligheid, vooral in bochten en op rotondes. Auto’s en motoren kunnen erop slippen.
Het is niet fraai dat enkelingen hier zo nonchalant mee omgaan, terwijl collega’s zelfs investeren in afdeksystemen om de verkeersveiligheid te garanderen.

Foto

 • GXDOWNLOADS-BOE011967D01

Laatste reacties

 • no-profile-image

  anna

  Ja zo zou je zeggen dat de boer gedaan heeft als de vruchten rijp zijn .
  maar helaas dan begint het pas ,zorgen dat de oogstmachinnes goed gaan ,afleveren en dan het finnaciele ,wanneer verkoop je best en onderhandel goed want je kunt daar pas verdiennen bij en na de oogst
  heb je het gelezen ventje

 • no-profile-image

  Patrick

  Dat kost al gauw 800 kg tarwe in dit geval. Heb het 20 jaar geleden ooit eens voorgehad (achterklep losgekomen door slechte baan) , sindsdien rijd er hier geen enkele kipper meer rond zonder twee vergrendelingen langs beide zijden.

 • no-profile-image

  Wim

  Dit beeld zie niet alleen in flevoland, maar overal. Zoals Patrick schrijft, een goede vergrendeling op de achterklep doet wonderen en dan nog even met een rolletje ducktape de laatse gaatjes en kiertjes langslopen en je kunt weer maximaal afleveren waar je een heel jaar voor gewerkt hebt.

 • no-profile-image

  sam

  ik begrijp niet dat sommigen dit kunnen.
  er zijn er die zich slecht voelen als er een kilo verloren gaat op het land, en dan heb je zulke mensn als hier op die foto. en wedden dat het dan zulke zijn die de loonwerker onder zen voeten geven dat hun dorser niet goed werkt?

 • no-profile-image

  ikke

  een bus purschuim doet ook al wonderen

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.