Home

Achtergrond

'Kinderen zwemmen steeds slechter'

Kinderen zwemmen steeds slechter.

Ook gaat hun conditie hard achteruit. Dat constateert de Reddingsbrigade Nederland na een drukke, eerste zomerweek. De reddingsbrigade moest tijdens het warme weer ruim zevenhonderd keer uitrukken op en rond het water. De meeste zwemmers die in de problemen kwamen, waren kinderen.

Ook brachten de hulpverleners bijna honderd vermiste jongens of meisjes terug bij hun ouders of begeleiders. "Het aantal vermissingen ligt nog steeds rond het hoge gemiddelde van vorig jaar'', liet een woordvoerder maandag weten. De reddingsbrigade hoopt deze zomer dat aantal naar beneden te krijgen door polsbandjes uit te delen, waarop ouders hun telefoonnummer kunnen schrijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.