Home

Achtergrond 879 x bekeken

Kansen voor Nederlandse blauwe bes

Blauwe bessen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, maar wat de telers betreft kunnen de Nederlanders er nog veel meer naar binnen werken.

Veilinghuis The Greenery meldde vandaag bij de start van het Nederlandse oogstseizoen, dat in Nederland slechts 8 procent van de huishoudens blauwe bessen koopt en dat gemiddeld nog geen drie keer per jaar doen. In Engeland gaat het om maar liefst 29 procent van de huishoudens en die doen dat gemiddeld zeven keer per jaar.

Blauwe bessen zijn het hele jaar te koop. Het Nederlandse seizoen duurt van juli tot en met oktober. In de overige maanden worden ze ingevoerd uit verre en warme landen. In Europa is de blauwe bes in opmars. Het areaal van de blauwe bes groeide van 3500 hectare vijf jaar geleden naar bijna 6000 hectare nu. Nederland neemt daarvan 375 hectare voor zijn rekening en dat is goed voor een jaarlijkse productie van 2,5 miljoen kilo.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.