Home

Achtergrond 275 x bekeken 1 reactie

Kan ik de verdamping beperken?

Als het gewas nog niet gesloten is, kan op opdrachtige grond de verdamping van water uit de ondergrond worden beperkt door te schoffelen. Een laagje van enkele centimeters losse grond vormt een bescherming tegen verdamping. Is het gewas gesloten, dan heeft verdamping uit de grond al geen groot effect meer.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Geert Top

    Beste lezer,
    Je kunt planten helpen minder te verdampen door het aanbrengen van natuurlijke mineralen in zodanige fijnheid dat het wordt opgenomen door de bladeren via de bladhuidmondjes. Dit moet je 's morgens vroeg spuiten in dauwfase, want dan is er de optimale opname. Er zijn al heel wat boomkwekers die gelukkig zijn met dit systeem van werken, want hun planten zien veel minder af en blijven zelfs groeien (zelfs pas gepoot plantgoed).

Of registreer je om te kunnen reageren.