Home

Achtergrond

Kalkoenenproductie EU zakt 10 procent in tien jaar

De kalkoenvleesproductie in de EU is de afgelopen tien jaar drastisch gedaald met 9 procent naar 1,818 miljoen ton.

Dat heeft het Duitse pluimveemarktbureau MEG berekend. Duitsland en Polen vormen een uitzondering; daar groeide de productie.
Met name in Frankrijk en Groot-Brittannië leverde de productie in. In Frankrijk zakte die met bijna de helft (43 procent) naar 433.000 ton per eind vorig jaar, in Groot-Brittannië met 21 procent naar 157.000 ton.

Duitsland compenseerde dit verlies ten dele met een plus van 29 procent naar 376.000 ton. De kalkoenenproductie in de Bondsrepubliek blijft uitgaande van de broederijstatistieken ook de komende tijd op groeikoers. Dat geldt eveneens voor Polen.
Elders, waaronder Frankrijk, houdt de dalende lijn vooralsnog stand.

Of registreer je om te kunnen reageren.