Home

Achtergrond 180 x bekeken

KNMI: weeralarm voor zuidoosten en oosten

Het KNMI heeft woensdag aan het eind van de middag een weeralarm afgegeven voor de provincies Brabant, Limburg en Gelderland.

Zware regen- en onweersbuien, die gepaard gaan met zeer zware windstoten, trekken vanavond over deze drie provincies naar het noordoosten van het land.

Tijdens de buien zijn hagel en zeer zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur mogelijk. In het noorden en noordoosten kunnen deze snelheden naar verwachting oplopen tot 100 tot 120 kilometer per uur. Bovendien kan in korte tijd zeer veel neerslag vallen. De zware buien zullen rond middernacht het noordoosten van het land verlaten.

Ook de ANWB waarschuwt weggebruikers in het oosten van Brabant, Limburg en Gelderland rekening te houden met slechte weersomstandigheden. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan tijdens de buien niet de weg op te gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.