Home

Achtergrond

KNMI waarschuwt voor extreem weer

Het KNMI heeft vanaag een waarschuwing gegeven voor extreem weer.

Er is vanavond grote kans op zware onweersbuien die gepaard kunnen gaan met windstoten en zelfs hagel. Dat meldt het KNMI.

Het KNMI voorspelde al eerder dat vandaag afgesloten zou worden met fikse onweersbuien, komend vanuit zuidelijk richting. De weersdienst besloot aan het begin van de avond echter een waarschuwing af te geven voor extreem weer omdat de buien, die toen boven België hingen, zich sterk ontwikkelden. Rond 19.00 uur trokken de eerste buien Nederland binnen bij Zeeland en Limburg. Naar verwachting trekken deze in de loop van de avond over het land.

Vandaag overdag was opnieuw tropisch. Op verschillende plekken in het land werd, net als vrijdag, 36 graden Celsius gemeten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.