Home

Achtergrond 189 x bekeken

KNMI geeft code geel voor extreme hitte

Nederland kan de komende dagen opnieuw tropische temperaturen van 30 graden en hoger verwachten.

Het KNMI heeft hiervoor code geel (extreme hitte) afgeven, de op twee na hoogste fase van Europese weerwaarschuwingen. Volgens het meteorologisch instituut zal het er om spannen of zich een hittegolf ontwikkelt. Het zal dan de eerste zijn sinds juli 2006, aldus het KNMI donderdag.

Van een landelijke hittegolf is officieel sprake als de maximumtemperatuur in De Bilt gedurende tenminste vijf dagen elke dag 25 graden of hoger is (zomerse dagen) en het in deze periode op zeker drie dagen minstens 30 graden wordt bereikt (tropische dagen). De eerste drie dagen van juli waren al tropisch. In Volkel was op het op 2 juli met 35,6 graden het warmst.

Het KNMI verwacht dat het zomerse weer de komende veertien dagen aanhoudt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.