Home

Achtergrond

Jumbo behaalt eerste halfjaar omzet van 904 miljoen

Jumbo Supermarkten heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een omzet behaald van 904 miljoen euro, 10 procent meer dan in dezelfde periode in 2009.

Dat is vooral te danken aan de 22 nieuwe winkels die na de overname vorig jaar van Super de Boer zijn omgebouwd tot Jumbo. De autonome omzetgroei van de Jumbo's bedroeg in het eerste halfjaar 1,2 procent.

De omzet van de nog circa 250 resterende Super de Boers bedroeg in het eerste halfjaar 1.032 miljoen euro. Dat is 7 procent minder dan in 2009. Die daling komt vrijwel volledig voor rekening van de geplande afbouw van het aantal winkels.

Jumbo nam vorig jaar de ongeveer driehonderd vestigingen van Super de Boer over. Een deel daarvan verkoopt het concern weer door. Uiteindelijk worden er 175 omgebouwd tot Jumbo, aldus een woordvoerster. Het gezamenlijke bedrijfsresultaat voor afschrijvingen bedroeg in de eerste zes maanden 70 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.