Home

Achtergrond

Juli was zeer warm en vrij nat

Juli was zeer warm, vrij nat en had veel zonuren.

In De Bilt werd een gemiddelde temperatuur gemeten van ongeveer 19,8 graden. De normale temperatuur in deze tijd van het jaar is rond de 17,4 graden. Dit maakte het KNMI vrijdag bekend.

In het oosten en zuidoosten van het land was het het warmst: daar kwam de maximumtemperatuur op 11 dagen boven de 30 graden uit. De landelijk hoogste temperatuur werd gemeten in Arcen (Limburg). Op 9 juli bereikte het kwik daar een temperatuur van 36,2 graden.

In juli viel er ook vrij veel regen, gemiddeld 82 millimeter. Normaal gesproken is dit 70 millimeter. Ondanks de regenval was de periode van april tot juli zeer droog. De droogte in deze periode komt slechts een keer in de twintig jaar voor.

Het aantal zonuren in juli was 250 uren tegenover een normale hoeveelheid van 201 uren in deze maand.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.