Home

Achtergrond 201 x bekeken

Jongeren vaker terug naar ouderlijk huis

Het aantal jongeren dat na het verlaten van het ouderlijk huis weer terugkeert naar het vertrouwde nest, is deze eeuw toegenomen.

Ouders kunnen vooral hun dochters weer thuis verwachten, meldde maandag het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het stuklopen van een relatie of het afronden van een studie zijn de meest voorkomende redenen.

Van de jongeren die in de jaren zeventig van de vorige eeuw het ouderlijk huis verlieten, keerde 7 procent van de mannen en 10 procent van de vrouwen tijdelijk terug bij de ouders. In de jaren negentig gold dit voor 15 procent van voor zowel jongens als meisjes. Tussen 2000 en 2007 is het aandeel onder vrouwen weer iets hoger. Na vijf jaar is bijna een op de vijf vrouwen weer teruggekeerd op het ouderlijk nest. Jongeren die terugkeren bij hun ouders, worden boemerangkinderen genoemd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.