Home

Achtergrond 1 reactie

Jonagoldoogst kleinste sinds 1991

De oogst van Jonagold zal dit jaar met 90.000 ton de kleinste zijn sinds 1991.

Dat valt op te maken uit eerdere oogstprognoses en wordt bevestigd door het Productschap Tuinbouw (PT). Jonagold komt sinds 1984 voor in de prognoses en in 1992 groeide de productie naar 100.000 ton. Nu ligt de productie door slechte zetting nog onder dat niveau van 1992 toen het ras in opkomst kwam. In 2009 lag de productie op 132.000 ton, in 2008 was dat 125.000 ton. Volgens Fruitmasters vergroot dat de kans op een prijsherstel. Bij het lopende afzetseizoen staan de prijzen van Jonagold al sterk onder druk, terwijl de Europese productie vorig jaar al lager was.

Lees ook: Dieptepunt oogst Jonagold

Eén reactie

  • no-profile-image

    exact

    Wat een rare zin, die laatste. Of ik ben het interpreteren verleerd. Eerst wordt gesteld dat de kans op prijsherstel vergroot, vervolgens wordt gesteld dat de prijzen in het lopende seizoen sterk onder druk staan, terwijl de EU productie vorig jaar al lager was. Kan iemand oorzaak en verband uitleggen?

Of registreer je om te kunnen reageren.