Home

Achtergrond

Italiaanse minister na maand afgetreden

De Italiaanse minister van Federalisme, Aldo Brancher, is maandag nog geen maand na zijn aantreden opgestapt.

Hij maakte dat voor een rechtbank in Milaan bekend. Het aftreden van de omstreden bewindsman is een nieuwe slag voor de centrumrechtse regering onder leiding van Silvio Berlusconi die steeds meer lijdt onder een ernstige interne verdeeldheid.

Brancher was als minister zonder portefeuille belast met het toezicht op de overdracht van taken van de centrale overheid naar de regio's. Het gaat daarbij om zaken als de belastingen, het onderwijs en de gezondheidszorg. De benoeming van de vertrouweling van Berlusconi was al omstreden en hij maakte zich niet populairder toen zijn hij nieuwe functie gebruikte om onschendbaarheid te eisen in een rechtszaak wegens fraude waarin hij verwikkeld is. Die eis liet hij kort daarop vallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.