Home

Achtergrond 188 x bekeken

Israël dreigt Libisch schip

Israël heeft het Libisch schip met hulpgoederen dat de blokkade van Gaza wil breken, vandaag een ultimatum tot middernacht gegeven om van koers te wisselen.

Gebeurt dit niet, dan neemt de Israëlische marine maatregelen.

De Israëli's hebben gedreigd oorlogsschepen te sturen die het schip, dat door een charitatieve organisatie onder leiding van de zoon van Muammar Kaddafi is gecharterd, zullen begeleiden naar de Israëlische haven Ashdod als het de koers niet verandert. Een marine-interventie kostte zes weken geleden aan negen activisten van een hulpkonvooi het leven.

Israël heeft eerst via de diplomatieke weg geprobeerd het schip naar Egypte te laten varen. De 92 meter lange Amalthea vaart echter gestaag door richting Gaza, waar het woensdag de territoriale wateren zal binnenvaren als alles volgens Libisch plan verloopt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.