Home

Achtergrond

Irrigatiesystemen West Bank gesloopt

Irrigatiesystemen op Palestijnse grond vlakbij de West Bank, worden gesloopt in opdracht van het Israëlische leger.

Israël beschuldigt de Palestijnen ervan dat ze water hebben gestolen. De Palestijnen zijn echter voor hun watervoorziening voor een groot deel afhankelijk van Israël. Volgens Amnesty International ontzegt Israël Palestijnen het recht van toegang tot watervoorraden en wil het totale controle houden over het water in de regio.Foto EPA

Veebedrijven met een vergister waarmee stroom wordt opgewekt, en ook andere bedrijven die relatief kleine stromen restwarmte laten­wegstromen, kunnen deze warmte nuttig gebruiken, meent Tri-O-Gen Group uit Goor. Dit bedrijf heeft met steun van een ontwikkelfonds van Nuon en technische kennis van TNO, TU Delft en het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium een compacte installatie ontwikkeld waarmee stroom uit rookgas kan worden gehaald. Het bijzonder aan het apparaat, dat al op enkele veebedrijven draait, is dat het al rendeert bij boerderijvergisters en tuinbouw-wkk’s. Wel moet de inlaatlucht 350 graden op hoger zijn. Foto Tri-O-Gen

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.