Home

Achtergrond 166 x bekeken

In de file op vakantie door Europa

Vakantieverkeer heeft ook zaterdag weer gezorgd voor lange files op de Europese snelwegen.

Dat heeft de ANWB gemeld. Op de Nederlandse wegen was het ,,rommelig'', aldus een woordvoerster. In eigen land deden zich veel aanrijdingen voor met vakantiegangers. Zo schaarden bijvoorbeeld relatief veel caravans.

In Frankrijk stonden lange files op de Route du Soleil (A7) richting het zuiden. Ten zuiden van Lyon stond rond half negen in de ochtend een file van 47 kilometer. Ook tussen Parijs en Bordeaux op de A10 was het druk. Op het hoogtepunt stond er in totaal zo'n 400 kilometer verspreid over de Europese wegen. Rond twee uur werd het weer minder druk.

De wachttijd voor de tunnels, zoals de Zwitserse Gotthardtunnel en de Oostenrijkse Tauerntunnel, liep op tot zo'n drie uur. Opmerkelijk noemde de zegsvrouw een file rond vier uur 's middags op de A3 in Duitsland in de richting van de Oostenrijkse grens; daar stond toen ruim 80 kilometer.

Door ongevallen en werkzaamheden stond er rond het middaguur in Nederland ruim 30 kilometer file. Op de A28 bij Strand Horst ontstonden zaterdagochtend fikse files door een geschaarde caravan. Het is dit weekeinde toch al extra druk op de A28 vanwege het Truckstar Festival op het circuit van Assen. Werkzaamheden op de A12 zorgden voor oponthoud.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.