Home

Achtergrond 167 x bekeken 1 reactie

Humuslagen en droogte spelen brandweer parten

De aanhoudende droogte op de heide en de dichte begroeiing spelen de brandweer en de Koninklijke Landmacht zondag parten bij het bestrijden van de natuurbrand op de Strabrechtse Heide bij Heeze.

"Hierdoor verloopt het nablussen moeizaam'', stelde een woordvoerder zondagochtend. "Onder de dichte humuslagen smeult de brand nog steeds en verspreidt het vuur zich ook nog.'' Bovendien had de brandweer gehoopt dat een flinke regenbui zou helpen bij het nablussen. ,,Maar dat is niet gebeurd'', constateerde de zegsman.

De brandweer en Defensie hopen dat het zondag niet te warm weer wordt op de heide, want ook dat bemoeilijkt het nablussen.

Ondanks deze problemen heeft de brandweer de brand nog wel "stevig onder controle'', voegde de woordvoerder daar direct aan toe. Defensie zet zondag honderd militairen in om te helpen bij het nablussen van de natuurbrand. De Koninklijke Landmacht zet terreinvoertuigen en waterwagens in.

Het vuur, dat vrijdagmiddag door onbekende oorzaak uitbrak, is nog steeds niet geblust maar breidt zich niet meer uit. De brandweer heeft ook hulp gekregen van collega's uit het zuiden van Gelderland.

Door de brand is een stuk natuurgebied van 150 tot 200 hectare verwoest.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    De vraag is of er een stuk natuur is verwoest? ik denk dat het gebied zich zal herstellen in een >ander< stuk natuur, misschien wel mooier dan het huidige.

Of registreer je om te kunnen reageren.