Home

Achtergrond

Huishoudens gaven meer uit in mei

Huishoudens hebben in de maand mei 1,2 procent meer uitgegeven aan goederen en diensten dan in dezelfde maand vorig jaar.

De groei van de consumptie was daarmee groter dan in april, toen er 0,4 procent meer werd besteed. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Volgens het CBS is de toename voor een belangrijk deel toe te schrijven aan het koele weer in mei. "Daardoor werd veel meer gas verbruikt dan in mei 2009.'' Aan goederen werd in mei 2,9 procent meer uitgegeven. De bestedingen aan diensten namen juist af, met 0,2 procent.

Aan voedings- en genotmiddelen werd in mei bijna 4 procent meer uitgegeven. Bij duurzame goederen was de stijging op jaarbasis 1 procent. Ook werden nog meer personenauto's verkocht, maar de stijging vlakte wel af ten opzichte van eerdere maanden. Ook aan huishoudelijke artikelen werd meer gespendeerd, aan schoenen en kleding juist minder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.