Home

Achtergrond 286 x bekeken 3 reacties

Hoogste graanprijs sinds jaren

De graanprijs is vorige week verder gestegen. De EU-notering voertarwe in Rotterdam steeg naar €172 per ton; een week eerder was dat €165. Het is bijna twee jaar geleden dat de tarweprijs hetzelfde niveau behaalde. Op de telersbeurzen gebeurt weinig; in Groningen is de eerste voergerstnotering gezet op €131,50. Voertarwe in Middenmeer noteert €160 per ton. Prijzen liggen zo een stuk boven de slotnoteringen van het vorige seizoen.
Net als de afgelopen weken worden de graannoteringen gedreven door berichten over wereldwijd tegenvallende opbrengsten. Zo voorzien analisten dat een kwart van het Russische areaal is verdroogd. De Internationale Grains Council (IGC) heeft de prognose van de tarweoogst verlaagd naar 651 miljoen ton. Eind juni was de opbrengst 13 miljoen ton hoger ingeschat

Prognose

Prijzen stijgen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kriskras

  nog zo een jaar er achteraan en een tekort is dichterbij dan de geleerden beseffen. lang leve de droogte!!! belgie start aan 200 euro de ton , de bulls zijn los!

 • no-profile-image

  graanboer

  Zo is het! Geen voedsel voor een habbekrats!!!!

 • no-profile-image

  v

  the sky is the limit....maar voor hoe lang?

  @kriskras: die situatie op de graanmarkt zal nu toch wel eindelijk eens zijn weerslag hebben op de groente- en wurgcontracten? een zelfde situatie als 2007 hebben we nu niet. toen was het speculatie door de beurs op zijn geheel, nu door een werkelijke misoogst bij een wereld exporteur. volgend jaar wordt een cruciaal jaar, zoals altijd!

Of registreer je om te kunnen reageren.