Home

Achtergrond 174 x bekeken

Honderden koffers gestrand door storing

Door een storing in het bagagesysteem op Schiphol hebben de afgelopen week honderden vakantiegangers hun koffer moeten missen bij aankomst op de plek van de bestemming.

Veel bagage bereikte door de problemen in de software niet op tijd het vliegtuig. Met name passagiers van Transavia raakten gedupeerd, liet een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij donderdag weten naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

Op ongeveer 150 koffers na is alle bagage inmiddels weer terecht bij de eigenaar, aldus de zegsvrouw. ,,De meesten zijn dezelfde dag nog naar de bestemming gevlogen.'' Op plekken waar de luchtvaartmaatschappij slechts wekelijks vliegt, is de bagage naar het dichtstbijzijnde vliegveld gebracht. "Naar de Griekse eilanden, waar we een keer per week op vliegen, zijn de koffers zelfs per boot vervoerd. We doen er alles aan om de reizigers zo snel mogelijk van hun bagage te voorzien.''

Schiphol erkent de problemen met het bagagesysteem. "We hebben geprobeerd dit zo goed mogelijk op te lossen door koffers handmatig van de banden te halen om erger te voorkomen'', aldus een woordvoerster. Inmiddels is de storing volgens haar helemaal verholpen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.