Home

Achtergrond

Honderden doden door hittegolf in Rusland

Honderden mensen zijn de afgelopen weken verdronken in Rusland, omdat ze vanwege de aanhoudende hitte veelal in beschonken toestand verkoeling zochten en dat niet overleefden.

Alleen al in juni verdronken meer dan 1200 Russen. In juli verdronken al meer dan vierhonderd mensen in Rusland, aldus het ministerie van Noodsituaties. Ook kwamen een man van 52 en een man van twintig jaar oud om door een hartaanval in de metro van de Russische hoofdstad, waar de temperaturen vrijdag opliepen tot 40 graden.

Dit weekend wordt het volgens Russische meteorologen 37 graden Celsius in Moskou, een record sinds 1936. En de hitte houdt volgende week volgens voorspellingen aan. De laatste hittegolf dateert uit 1972, toen het dertien dagen aan één stuk minstens 30 graden was.

In negentien Russische deelstaten is al de noodtoestand uitgeroepen wegens de droogte. Ongeveer 9,6 miljoen hectare landbouwgrond, ruim twee keer de oppervlakte van Nederland, is verdroogd. Dat is circa 12 procent van de Russische landbouwgrond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.