Home

Achtergrond 166 x bekeken

Honderdduizenden Oranjefans in Amsterdam

In Amsterdam hebben zich vanmiddag honderdduizenden fans verzameld om het Nederlands elftal toe te juichen.

Dat is een voorzichtige schatting van de gemeente.

De stad rekent erop dat tussen 250.000 en 750.000 mensen hun steun betuigen aan Oranje voor het behalen van de tweede plek op het WK voetbal. Dat is minder dan eerder werd verwacht. Maandag ging de gemeente nog uit van een miljoen bezoekers.

In de loop van de middag begint de stad goed vol te stromen, aldus de woordvoerder van de gemeente. Dat leidt vooralsnog niet tot problemen. "Het is overal gezellig druk.''

De politie van Amsterdam liet via Twitter weten dat er nog genoeg mensen bij kunnen. Zowel langs de vaarroute als op het Museumplein is nog genoeg plek. Ook is Amsterdam nog steeds goed bereikbaar, zowel via de weg als met het openbaar vervoer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.