Home

Achtergrond 233 x bekeken

Hoger saldo vee met voerprogramma’s

Melkveehouders die bij Agrifirm deelnemen aan de programma’s Agrifocus Melkvee en Dynamisch Voeren, hebben in het voorbije halfjaar weer een hoger saldo gehaald, meldt Agrifirm.

De bijna 2.000 klanten die deelnemen aan het Agrifocus Melkveesysteem, hebben over de eerste helft van dit jaar een saldo van melkopbrengst minus voerkosten gehaald dat 4,9 cent per 100 kilo meetmelk hoger lag dan het saldo in de eerste helft van 2009. Dit betekent op bedrijfsniveau een toename van het halfjaarinkomen met 20.000 euro.

De krachtvoerkosten daalden naar €  5,06 per 100 kilo meetmelk, terwijl de ruwvoerbenutting steeg naar 50 procent. De melkproductie per koe nam met 250 kilo naar 8600 kilo en de gehalten aan vet en eiwit stegen met 0,05 en 0,02 procent. Met Dynamisch voeren steeg het saldo met nog eens €  25,00 per koe.

Of registreer je om te kunnen reageren.