Home

Achtergrond 231 x bekeken

Hemerocallis te kust en te keur

Van Hemerocallis, ook wel daglelie genoemd, zijn ongeveer 15 soorten bekend, maar ook duizenden cultivars.

Oorspronkelijk komt het product uit het verre oosten, maar gedijt in West-Europa ook erg goed. De wortelstokachtige wortels zijn winterhard en uitstekend geschikt als borderbeplanting. De bloemen bloeien één dag. De meeste soorten en cultivars hebben echter dermate veel knoppen, dat er elke dag een nieuwe bloem in bloei staat. En dat soms weken lang.

Cees Breed showt deze week in de keuringszaal de gele Hemerocallis 'Golden Chimes'. De buitenkant van de bloem heeft bruine strepen en deze kleinbloemige cultivar heeft aanzienlijk meer knoppen (dus bloei) dan de grootbloemige soortgenoten. Luc Klinkhamer zet deze week de vaste plant Knautia macedonica 'Thunder and Lightning' voor het voetlicht. Een plant die een stootje kan verdragen, mooi vol opgroeit en een leuke bolvormige bloeiwijze manifesteert.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.