Home

Achtergrond 218 x bekeken

Haspengouw: afzetbundeling clubrassen niet van de baan

Veiling Haspengouw is nog altijd voorstander van afzetbundeling van de clubrassen Junami, Rubens en Wellant.

Dat zegt directeur Renaat Kuipers in reactie op een bericht op website gfactueel.nl. Hierin staat dat bundeling door Haspengouw zou worden geblokkeerd.

"Hier is niets van waar", aldus Kuipers. "Wij staan 100 procent achter de gedachte tot bundeling te komen." De clubrassen zijn eigendom van Inova Fruit, waarvan The Greenery, Fruitmasters en de veilingen Haspengouw, Zaltbommel en Zuid Limburg aandeelhouder zijn.

Voor afzetbundeling moeten de aandeelhouders volgens de statuten unaniem instemmen. Kuipers benadrukt dat afzetbundeling in een BV niet de enige optie is, maar nog steeds wel de voorkeur heeft. Ook Fruitmasters laat in een reactie weten dat de geruchten volledig uit de lucht gegrepen zijn. "Zelden zoveel onzin in zo’n kleine tekst gelezen", aldus een woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.