Home

Achtergrond 159 x bekeken

Haagse relschoppers opgepakt na winst Oranje

In het Haagse Laakkwartier heeft de Mobiele Eenheid gisteravond moeten ingrijpen, nadat relschoppers voorwerpen en vuurwerk naar politieagenten en -paarden hadden gegooid.

Achttien mensen werden gearresteerd wegens openlijke geweldpleging, het gooien van vuurwerk en andere dingen en het niet opvolgen van bevelen, aldus een woordvoerster van de politie.

Het Jonckbloetplein werd rond kwart over elf ontruimd, waarna de relschoppers zich naar de Antheunisstraat en de Haverschmidstraat verplaatsten en de ME bleven uitdagen. Een groep onruststokers stond nog een tijdlang lijnrecht tegenover een politiemacht in de twee straten, meldden ooggetuigen. Ze staken containers in brand en gooiden voorwerpen naar politiemensen. Rond een uur 's nachts dropen de relschoppers echter af en begon de rust terug te keren.

De onlusten in het Laakkwartier vormden overigens de uitzondering op de rest van de Hofstad, waar de enige onrust veroorzaakt werd door toeterende auto's en vuvuzela's. "In Scheveningen en in de omgeving rond het Plein was het juist hartstikke gezellig, één groot feest'', aldus de woordvoerster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.