Home

Achtergrond 404 x bekeken

Grow Group: groei komt vanuit het buitenland

Opkweekbedrijf Grow Group verwacht dat de vraag naar uitgangsmateriaal in Nederland ook bij economisch herstel nauwelijks zal groeien.

Het Naaldwijkse bedrijf, in Nederland goed voor de opkweek van 300 miljoen plantjes, zet daarom in op groei in landen als Marokko en Mexico.

Grow Group, in maart 2008 formeel afgescheiden van zaadfirma Rijk Zwaan, maakte eerder voornemens te zijn 13 medewerkers te ontslaan. Volgens directeur en eigenaar Hans Grootscholten was de organisatie ingericht op een groei die niet te realiseren is gebleken.

"De opbrengstprijzen bij onze afnemers in Noordwest-Europa, de glastuinbouw, zijn slecht. Daardoor verdwijnen afnemers, en is Grow Group onvoldoende in staat toegenomen kosten door te berekenen aan de klant. Hoewel de Nederlandse glastuinbouw denken wij wel een positie behoudt, verwachten we groei vooral in het buitenland."

Grow Group produceert vrijwel alleen vanuit zaad tomaten-, komkommer-, paprika- en aubergine-plantjes. Het bedrijf produceert met joint-ventures in onder andere Mexico, Servië, Duitsland, Marokko en Libanon circa 1 miljard plantjes.

Of registreer je om te kunnen reageren.