Home

Achtergrond 280 x bekeken

Grote vraag in Duitsland krikt quotumprijs iets op

De quotumprijzen in het westelijke handelsgebied van Duitsland zijn dvandaag op de zomersessie van de melkbeurs iets gestegen.

Ten opzichte van de voorlaatste ronde in april, toen een dieptepunt werd bereikt, werd 1 cent per kilo meer betaald. Het prijsniveau van de productierechten nam daarmee toe naar 12 cent per kilo.

In het oostelijke en aanzienlijk kleinere handelsgebied zakte de prijs daarentegen fors, en wel met 4 cent naar nog slechts 3 cent per kilo. In totaal ging in beide handelsgebieden ruim 188 miljoen kilo van de hand, waarvan 172,2 miljoen kilo in het Westen. Hier was de vraag duidelijk groter dan het aanbod, namelijk ruim krap 305 miljoen kilo tegen ruim 185 miljoen kilo. Omgekeerd was de situatie in het Oosten waar 70,5 miljoen kilo in de aanbieding was, terwijl maar krap 25 miljoen kilo werd gevraagd. In het westelijke gebied blonk met name deelstaat Nedersaksen uit met een grote vraag van alleen al ruim 176 miljoen kilo. Een soortgelijk beeld bood Noordrijn-Westfalen. In Beieren – ook westelijk handelsgebied – was de vraag echter kleiner dan het aanbod, evenals in de zuidelijke buurdeelstaat Baden-Württemberg.

Of registreer je om te kunnen reageren.