Home

Achtergrond 4 reacties

Grote brand in kunstmestfabriek

In Amsterdam heeft gisteravond een grote brand gewoed in een kunstmestfabriek aan de Fosfaatweg.

Een woordvoerder van de brandweer meldde donderdag dat er in het bedrijf een olieleiding was gesprongen en dat deze vlam had gevat. Aan het begin van de avond was de brandweer het vuur meester.

Er heeft geen kunstmest in brand gestaan, aldus de woordvoerder van de brandweer. In het bedrijf is het productieproces stilgelegd. Er zijn geen gewonden gevallen. Volgens de brandweer was er geen gevaar voor de omgeving. De brand was lastig te bestrijden doordat die woedde in een hoge toren, aldus de zegsman.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Nu kunnen we zelf ons afval ook wel weer verbranden dus

 • no-profile-image

  herkauwer

  Op het journaal is te zien dat er op dit moment een hevige brand woedt in een Helmonds houtrecyclebedrijf. Ook weer dicht bij Valkenswaard en Middelbeers. En hoewel de brand nog wel een paar dagen kan blijven voortwoeden in de torenhoge stapels afvalhout, weet de brandweer nu al te melden dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen. Zou dat afvalhout dan helemaal geen verf, olie, teer of impregneermiddelen bevatten? Moeilijk te geloven!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Hamstra, onlangs was er de stallenbrand in Middelbeers waarbij veel asbest vrij kwam. Doodleuk werd er echter gemeld dat er geen gevaar voor de volksgezondheid was. Gister brandde in Valkenswaard (vlak bij Middelbeers!) een recyclingbedrijf af waarbij een hele loods met afvalplastic in vlam en rook opging. Wederom: "bij de brand kwamen geen schadelijke stoffen vrij". Dat meent men kennelijk vrijuit te kunnen beweren omdat de rookwolken en gasdampen door de wind zijn weggevoerd en het tegendeel dus niet aantoonbaar lijkt te zijn. Maar ik zou wel eens een proef willen zien met gecontroleerde verbranding van een monster van datzelfde plastic materiaal. En ik weet zeker dat daaruit iets heel anders naar voren zal komen.

 • no-profile-image

  a hamstra

  en weer verbrand er van alles, en geeft het geen gevaar. voor de omgeving,
  wie liegt????

Of registreer je om te kunnen reageren.