Home

Achtergrond 172 x bekeken

Grote brand in heidegebied Oisterwijk

In het heidegebied in de omgeving van Oisterwijk (Noord-Brabant) woedt een grote brand.

De brand begon rond het middaguur en breidt zich langzaam uit. Korpsen uit Oisterwijk, Tilburg en Udenhout zijn in totaal met veertig brandweerlieden uitgerukt om de brand te blussen. Het zou gaan om een gebied van 500 bij 250 meter. Dat heeft een politiewoordvoerder vrijdag gezegd.

Omdat het gebied waar de brand woedt, moeilijk bereikbaar is, zet de luchtmacht vanuit de vliegbasis Gilze-Rijen twee helikopters in die de brandweer vanuit de lucht zullen assisteren bij het blussen. De Chinook- en Cougar-helikopters zijn uitgerust met flexibele waterzakken die onder de helikopter hangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.