Home

Achtergrond 201 x bekeken

Groen licht aandelenhandel Fonterra

Leden-melkveehouders van Fonterra hebben met een ruime meerderheid gekozen voor de mogelijkheid tot het onderling verhandelen van aandelen van de onderneming. Bijna 90 procent stemde voor.

De wijziging in de statuten van Fonterra maakt deel uit van een groot project waarin de kapitaalstructuur van de onderneming wordt verbeterd. Doordat leden-veehouders onderling aandelen kunnen verhandelen hoeft de onderneming zelf geen geld meer te reserveren om aandelen eventueel terug te kopen.

Voorheen was het aantal aandelen dat een veehouder mocht bezitten direct gekoppeld aan zijn productie. Bij een teruglopende productie zag Fonterra zich genoodzaakt het teveel aan aandelen weer aan te schaffen. In de nieuwe situatie die naar verwachting in 2011 of 2012 in werking treedt is dit voorbij.

Of registreer je om te kunnen reageren.