Home

Achtergrond 246 x bekeken

Griekse man wil geen Turkse yoghurt promoten

Een 77-jarige Griek krijgt een schadevergoeding van 200.000 euro omdat een Zweeds zuivelbedrijf hem tegen zijn wil tot Turk 'bombardeerde' en hem yoghurt liet aanprijzen.

Dat meldden Zweedse media vandaag. Minas Karatzoglis sierde negen jaar lang de verpakking van de Turkse yoghurt van een zuivelbedrijf uit het Zweedse Jönköping. De Griek kwam daar afgelopen lente achter, al is niet bekend hoe.

Karatzoglis was volgens de directeur van Lindahls Mejeri (zuivel) woedend dat hij als Turk werd afgebeeld en vroeg om bijna 5 miljoen euro schadevergoeding. Beide partijen schikken om een rechtszaak te voorkomen. Het zuivelbedrijf wil de schade verhalen op het beeldbureau van wie het de portretfoto van 'de Turkse man' kocht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.