Home

Achtergrond 198 x bekeken

Greenery: we werken mee met fraude-onderzoek

De Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) heeft bij The Greenery onderzoek gedaan naar betrokkenheid van telers bij de fraudezaak met oogst en afzet van groente en fruit in Noord-Brabant en Limburg.

Dat meldt de afzetorganisatie desgevraagd. The Greenery weet na het onderzoek van de SIOD dat er betrokkenheid is van leveranciers van de afzetorganisatie, maar brengt nog in kaart of het gaat om leden en om welke producten het gaat. "We zijn gecontacteerd door de SIOD en verlenen alle medewerking", zegt een woordvoerder. De afzetorganisatie zegt passende maatregelen tegen de telers te treffen als ze schuldig bevonden worden. "We veroordelen dit ten strengste, maar het is niet aan ons om alle telers tot het bot te controleren." De SIOD was ondermeer op zoek naar betalingsgegevens voor geleverde producten.

Lees ook Negen aanhoudingen wegens fraude tuinders

Of registreer je om te kunnen reageren.