Home

Achtergrond 149 x bekeken

Google compenseert homoseksuele werknemers

Het internetconcern Google gaat haar Amerikaanse homoseksuele werknemers compenseren voor het feit dat ze niet dezelfde fiscale rechten hebben als hun heteroseksuele collega's.

In de Verenigde Staten zijn homoparen sociaal en fiscaal niet gelijkgesteld aan gehuwde heterokoppels. Daardoor zijn ze zeker 1000 dollar per jaar meer kwijt aan ziektekostenverzekeringen.

Google maakt nu een eind aan deze ongelijkheid en compenseert haar werknemers met een homoseksuele of lesbische relatie met terugwerkende kracht vanaf begin dit jaar. "Het gelijkheidsbeginsel is erg belangrijk voor ons'', stelt een zegsvrouw van het bedrijf.

Ongehuwde heterostellen kunnen geen beroep doen op de regeling omdat Google vindt dat zij wel de keuzevrijheid hebben om al dan niet te trouwen. Behalve fiscale gelijkschakeling geeft Google homoseksuele en lesbische werknemers ook dezelfde rechten als heteroseksuele koppels als het gaat om vrije dagen om medische of familieredenen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.