Home

Achtergrond 228 x bekeken

Glastuinbouw krijgt 7,5 miljoen vanuit MEI-regeling

Dienst Regelingen honoreert alle twaalf projecten die zijn aangemeld voor de eerste openstelling van subsidieregeling voor energie-innovatie, de MEI-regeling.

Het gaat om een totaal bedrag van 7,5 miljoen euro voor onder meer 6 (semi-) gesloten kassystemen. Voor de semi-gesloten kassystemen zijn 5 projecten voor de teelt van groente gehonoreerd, en één voor de amaryllisteelt aangenomen. De partijen verdelen 2,1 miljoen euro subsidie. Het overige geld wordt bestaat aan twee houtstookinstallaties, een vergistingsintallatie, een aardwarmteproject, warmte-opslag en een project voor energieopwekking met fresnellenzen.

Sinds de eerste MEI-openstelling in 2007 is in totaal 117 miljoen euro subsidie verleend aan de tuinbouwsector. Vanaf 15 september tot en met 29 oktober is er een tweede openstelling van de MEI-regeling. Er is dan in totaal 13 miljoen euro beschikbaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.