Home

Achtergrond 216 x bekeken

Glaskracht wil versoepeling aardwarmtevergunning

LTO Noord Glaskracht pleit bij de wijzigingsprocedure van de Mijnbouwwet voor een verdere versoepeling van de vergunningsprocedure voor aardwarmte.

De belangenorganisatie wil dat het mogelijk wordt twee boringen te doen in één afgebakend gebied. Dat is technisch mogelijk in verschillende aardlagen. In gebieden waar voor stroomproductie diepe boringen verricht worden, moeten ook tuinders in ondiepere lagen warmte kunnen aftappen, stelt een woordvoerder.

In een conceptwijziging van de Mijnbouwwet staan al verbeteringen van de aardwarmte-aanvragen, stelt Glaskracht. "Telers kunnen sneller rekenen op een vergunning." De Mijnbouwwet was specifiek opgesteld voor olie- en aardgasboringen. Met een aanvullende tekst moet de Mijnbouwwet meer op tuinbouwondernemers en aardwarmte worden afgestemd.

Of registreer je om te kunnen reageren.