Home

Achtergrond

Gladiolen komen moeizaam in beeld

Op de bloemenveilingen werden afgelopen week meer gladiolen aangevoerd dan de markt op dat moment kon opnemen.

Prisma Gladiolus is in de keuringszaal van de partij met een fraaie collectie. Heel apart is de smoky-achtige kleur van Gladiolus 'Dusk’. Solitair op de vaas goed bruikbaar, maar de kleur komt nog meer tot zijn recht in combinatie met bijvoorbeeld Agapanthus en witte bloemen.

Prisma Gladiolus showt tevens enkele nieuwe gladiolen onder nummer, waaronder een paars type, een geelgroene, een rode en een oranje. Alle ingezonden cultivars zijn niet groot en dus ook op de vaas goed bruikbaar. De veren tonen flink wat knoppen, dus een lange bloeitijd is gegarandeerd.

Cees Breed zendt ook gladiolen in, maar dan van een ander type zoals de oranjerode Gladiolus 'Mirella' en de witte Gladiolus nanus 'The Bride’.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.