Home

Achtergrond

Gewonden bij 'noodlanding' heteluchtballon

Een heteluchtballon heeft zondagavond een noodlanding gemaakt in het Philips van Lenneppark ter hoogte van de Simon van Leeuwenstraat in Eindhoven.

Aan boord waren vier mensen, onder wie de clown Bassie. Bij de voortijdige landing zijn tenminste twee mensen gewond geraakt, een van hen heeft waarschijnlijk een gebroken enkel. Dat heeft een woordvoerder van de politie meegedeeld. Aanvankelijk had hij doorgekregen dat de ballon in de straat zelf was geland.

Volgens de politiewoordvoerder kon de luchtballon door het windstille weer niet aan de vereiste hoogte komen waarop hij over Eindhoven Airport heen moest varen om daarna te landen. Door dat gebrek aan wind zouden nog meer heteluchtballonnen in problemen zijn gekomen. Een andere ballon landde op een open veld op het voormalige Philips-terrein Strijp-S in Eindhoven.

Omdat de heteluchtballon niet over Eidnhoven Airport heen kon, moest het gevaarte daarvoor landen. Daartoe werd een zogeheten lifeline uit de mand gegooid en mensen op de grond moesten de ballon daaraan naar beneden trekken. De mand stuiterde op de grond, waardoor enkele opvarenden licht gewond raakten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.