Home

Achtergrond 344 x bekeken

Geur van Oriëntal-lelies en OT-hybriden onderdrukken

Lelies, vooral uit de groep van de Oriëntals en de OT-hybriden, kunnen een doordringende geur verspreiden.

In een door het Productschap Tuinbouw gefinancierd onderzoek van PPO Bloembollen is gekeken of dit door middel van een behandeling verminderd kon worden. Twee cultivars van de matig tot zwaar geurende lelies uit de groep van de Oriëntals en OT-hybriden werden na een voorbehandeling met 1,0 mM van de ethyleensyntheseremmer AOA als licht tot matig geurend beoordeeld.

Als gevolg van deze voorbehandeling echter, verbleekten de bloemen en werden bruine knoppen waargenomen, waardoor deze voorbehandeling niet geschikt is om in Lelies te gebruiken. Een lagere concentratie AOA had geen effect. De ethyleen-gevoeligheidsremmers AVB en 1-MCP hadden evenmin effect op de geur.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.