Home

Achtergrond 157 x bekeken

Gemeenten krijgen minder geld voor bijstand

Gemeenten krijgen dit jaar minder geld voor mensen in de bijstand dan eerder was toegezegd.

Het budget wordt omlaaggeschroefd, omdat de werkloosheid minder sterk oploopt dan het Centraal Planbureau (CPB) eind vorig jaar had geraamd.

Dat heeft demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) vandaag de gemeenten gemeld. Gemeenten krijgen dit jaar in totaal 4 miljard euro. Eerder werd nog gedacht dat met de economische crisis de lokale overheden 4,4 miljard euro nodig zouden hebben om het toenemend aantal werklozen op te vangen.

Het leeuwendeel van de 4 miljard euro zal volgens het ministerie van Sociale Zaken opgaan aan bijstandsuitkeringen. Maar uit het budget moeten de gemeenten ook aparte uitkeringen voor kunstenaars, zelfstandigen, jongere en oudere werklozen betalen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.