Home

Achtergrond 303 x bekeken

Gemeente Nieuwkoop treedt toe tot Greenport Aalsmeer

De Zuid-Hollandse gemeente Nieuwkoop sluit zich aan bij Greenport Aalsmeer, een samenwerkingsverband tussen private en publieke organisaties die de positie van de glastuinbouw willen versterken.

Nieuwkoop was de afgelopen 1,5 jaar al aspirant-lid.

Nieuwkoop treedt toe omdat ondernemers dan gebruik kunnen maken van betere regelingen voor stoppende en verplaatsende tuinders. Ook denkt de gemeente in samenwerking met de netwerk-organisatie verder te kunnen verduurzamen.

De stap is volgens de provincie Zuid-Holland belangrijk met het oog op de toekomst. Volgens een scenario voor de ontwikkeling van concentratiegebieden dat de provincie ontwikkelde breidt het glasareaal in Nieuwkoop uit met 96 hectare. Nieuwkoop betaalt in ruil voor het lidmaatschap jaarlijks een contributie van 30.000 euro.

Daarmee komt de gemeente aan tafel met onder meer de gemeenten Aalsmeer, Kaag en Braassem, Amstelveen, de provincie Noord-Holland en bloemenveiling FloraHolland.

Of registreer je om te kunnen reageren.