Home

Achtergrond

Geen overlevenden bij crash Islamabad

Alle 149 inzittenden van de vandaag neergestorte Airbus A321 van de Pakistaanse luchtvaartmaatschappij Airblue zijn omgekomen.

Hun stoffelijke resten zijn geborgen. Dat heeft het hoofd van de politie in Islamabad, Bani Amin, gezegd. Het gaat volgens Imtiaz Elahi, een topman in het plaatselijke bestuur van Islamabad, om 146 passagiers en zes bemanningsleden.

Het toestel stortte vandaag tijdens slecht weer neer in het bergachtige gebied in de omgeving van de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. Aanvankelijk meldden onder anderen de minister van Binnenlandse Zaken, Rehman Malik, dat er overlevenden naar een ziekenhuis waren gebracht. Malik verklaarde later volgens de krant Dawn dat niemand het ongeluk heeft overleefd.

Het toestel stortte kort voor de landing neer. De oorzaak is nog niet bekend. Het tien jaar oude toestel was voor zover bekend in goede staat en de piloot ervaren. Over het aantal inzittenden was onduidelijkheid. Een Pakistaanse krant meldde dat in Karachi meer dan tien mensen het noodlottige vliegtuig hadden gemist. Het kwam uit Turkije en vloog via Karachi naar Islamabad.

Lees ook: Passagiersvliegtuig crasht in Pakistan

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.