Home

Achtergrond 233 x bekeken

Geen nieuwe boktorren gevonden in Hoofddorp

De zoektocht naar Oost-Aziatische boktorren in de Hoofddorpse wijk Floriande heeft niets opgeleverd.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) dinsdag bekendgemaakt. Het ministerie sloeg vorige week alarm, nadat in een tuin in Floriande een jonge vrouwelijke boktor was aangetroffen. Het insect kan veel schade veroorzaken aan bomen en planten. Er werd al van uitgegaan dat de boktor zich heeft niet heeft kunnen verspreiden. Volgens de zegsman van LNV is daar inderdaad geen aanwijzing voor.

Het ministerie gaat uit van de theorie dat er bij het planten van een esdoorn in Floriande al een larfje van het insect in de boom heeft gezeten. Het kan lang duren voordat het insect ook daadwerkelijk tot leven komt, aldus de woordvoerder. Het ministerie houdt de komende vier jaar nog extra toezicht op het gebied.

Ook kwekerijen en handelsbedrijven, zoals tuincentra, zijn binnen een straal van 2 kilometer intensief gecontroleerd. Ook daar zijn geen boktorren aangetroffen. Begin dit jaar werd het gevreesde beestje aangetroffen in Boskoop. Daar werd toen een handelsverbod ingesteld voor de ongeveer 450 boomkwekerijen in het gebied.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.